Ένα έτος χωρίς προηγούμενο

 


Η πανδημία έχει, αναμφίβολα, σημαντική επίδραση στην ζωή μας. Οι ενέργειες που πάρθηκαν για να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία, μας κάνουν να νιώθουμε απομονωμένοι, μοναχικοί, προκαλώντας μας έντονα συναισθήματα, και φέρνοντας μας αντιμέτωπους με πρωτόγνωρες αγχωτικές, συντριπτικές καταστάσεις.
Οι επιπτώσεις από την πανδημία του covid-19 είναι πολύπλευρες, πέραν από τις απώλειες συνανθρώπων μας και τα ημερήσια κρούσματα, όλοι μας ερχόμαστε αντιμέτωποι με την καταστραμμένη οικονομία, με την κοινωνική απομόνωση και με τεράστια ηθικά διλλήματα.


Ο ιός υπάρχει. Η νόσος του κοροναίου είναι μια πρόσφατη μολυσματική ασθένεια που προκαλείται από ένα πρόσφατα ανακαλυφθέντα κοροναίο.


Τα περισσότερα άτομα που έχουν μολυνθεί από το ιό COVID-19 θα εμφανίσουν ήπια έως μέτρια αναπνευστική νόσο και θα αναρρώσουν χωρίς να απαιτείται ειδική θεραπεία. Οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα, που έχουν ήδη επιβαρυμένο οργανισμό, όπως άτομα με καρδιαγγειακά νοσήματα, Σακχαρώδη Διαβήτη, χρόνια αναπνευστική νόσο είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν σοβαρή ασθένεια. Ο ιός, όπως έχει αποδειχθεί εξαπλώνεται μέσω σταγονιδίων σιέλου ή απόρριψη από την μύτη όταν ένα μολυσμένο άτομο βήχει ή φτερνίζεται. Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να διατηρούνται οι αποστάσεις, η χρήση μάσκας και η αποφυγή συναθροίσεων σε κλειστούς χώρος.

Μην ξεχνάτε τα βασικά της καλής υγιεινής

  • Καθαρίστε τακτικά και προσεκτικά τα χέρια σας με ένα τρίψιμο με βάση το αλκοόλ ή πλύνετε τα με σαπούνι και νερό. Αυτό εξαλείφει τα μικρόβια συμπεριλαμβανομένων των ιών που μπορεί να είναι στα χέρια σας.
  • Αποφύγετε να αγγίξετε τα μάτια, τη μύτη και το στόμα σας. Τα χέρια αγγίζουν πολλές επιφάνειες και μπορούν να πάρουν ιούς. Μόλις μολυνθούν, τα χέρια μπορούν να μεταφέρουν τον ιό στα μάτια, τη μύτη ή το στόμα σας. Από εκεί, ο ιός μπορεί να εισέλθει στο σώμα σας και να σας μολύνει.
  • Καλύψτε το στόμα και τη μύτη σας με τον λυγισμένο αγκώνα ή τον ιστό σας όταν βήχετε ή φτερνίζετε . Στη συνέχεια, πετάξτε τον χρησιμοποιημένο ιστό αμέσως σε κλειστό κάδο και πλύνετε τα χέρια σας. Ακολουθώντας την καλή «αναπνευστική υγιεινή», προστατεύετε τους ανθρώπους γύρω σας από ιούς, που προκαλούν κρυολογήματα, γρίπη και COVID-19 .
  • Καθαρίζετε και απολυμαίνετε συχνά τις επιφάνειες, ειδικά αυτές που αγγίζονται τακτικά, όπως λαβές πορτών, βρύσες και οθόνες τηλεφώνου.




 

Είναι γεγονός, ότι όλη η ανθρωπότητα αγωνιά και ελπίζει για το καλύτερο αλλά συνάμα δυστυχεί και βαθιά.

Δυστυχώς, πέραν, όμως από την απειλή του ιού ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού μας βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση. Ο ιός συνδυαστικά με τα σκληρά περιοριστικά μέτρα που έχουν παρθεί σε ολόκληρη την κοινωνία έχουν αλλάξει προς το χειρότερο την ζωή πολλών από εμάς. Η ανεργία καλπάζει, η στροφή στην ψηφιακή εποχή έχει χτυπήσει την πόρτα μας. Και όλα αυτά "παίζουν" την ώρα όπου ο άμαχος πληττόμενος πληθυσμός υπό την φοβία της ζωής του από τον αόρατο εχθρό covid-19 υφίσταται τρομερούς ελέγχους σε όλες τις πτυχές της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής του.

Ναι, ο ιός υπάρχει.. όπως και τον περιέγραψα ΑΛΛΑ γιατί περιορίζονται τα ατομικά δικαιώματα του πολίτη..

Γιατί έχουμε έναν περιορισμό στην ελεύθερη έκφραση, όπως η συζήτηση, η διαδήλωση και η κριτική..

Γιατί ¨φιμώνεται" ο τύπος και συνάμα δημιουργείται αυστηρή λογοκρισία σε μια χώρα ιδίως, που διέπεται από δημοκρατικούς θεσμούς..

Γιατί υπάρχει μονάχα ένας συνεχόμενος βομβαρδισμός ενημέρωσης των θανάτων του covid-19 λες και έχουν εξαλειφθεί όλες οι άλλες σοβαρότατες ασθένειες που παλεύουν πολλοί συμπολίτες μας...Και όλα αυτά διαδραματίζονται σε ένα σύστημα υγείας που καταρρέει, υπό την σκιά υγειονομικής δικτατορίας. Και άλλα πολλά γιατί..

Η πανδημία, έχει δημιουργήσει, αναμφίβολα μια τεράστια οικονομική κρίση, τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακαλύψουμε εν καιρώ.

Επίσης, είναι ξεκάθαρο, ότι επρόκειτο για μια πανδημία που έχει ξεφύγει από τα εθνικά σύνορα της χώρας μας και πολλών κρατών, πρόκειται πια για μια διεθνική πανδημία.

Ενώ, για πολλούς θεωρείται, ο προθάλαμος για μια νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων, που θα αλλάξει τα μέχρι τώρα δεδομένα που είχαμε σε ένα διεθνές επίπεδο, με συνέπεια την αλλαγή των γεωπολιτικών δεδομένων, όπως τα γνωρίζαμε προ της εγχώριας και παγκόσμιας κρίσης.


 by kristy




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις