Εγκυμοσύνη & Καλοκαίρι !

Καλοκαίρι, τι ωραία εποχή..
Η μοναδική που έχει τέτοια δύναμη να μας κάνει να υποφέρουμε  και να μας αρέσει..
Τι γίνεται , όμως, όταν είμαστε εγκυμονούσες?
Επιτρέπονται τα μπάνια?
Πισίνα η θάλασσα?
Πρέπει να αποφεύγουμε κάποιες  καλοκαιρινές μας συνήθειες?
Τι πρέπει να προσέχουμε?
Επιτρέπεται η ηλιοθεραπεία ή τα αντηλιακά?

 Μέλλουσες μανούλες έχετε κάθε δικαίωμα να απολαύσετε το μπάνιο σας και την δροσιά του πάντα με προσοχή και χωρίς υπερβολή.
Επιλέξτε μια παραλία με καθαρά νερά χωρίς κύματα, επιλέξτε τις απογευματινές ώρες που η έκθεση στον ήλιο και η θερμοκρασία είναι πιο ήπια και χαρείτε το μπάνιο σας και το κολύμπι σας!
Εξάλλου το κολύμπι στην θάλασσα θεωρείται από τους καλύτερους τρόπους άσκησης με αρκετά πλεονεκτήματα για την γυναίκα, καθότι ανακουφίζει και έχει θετική επίδραση στα οιδήματα, στη βελτίωση της αιμάτωσης της μήτρας..βέβαια να μην υπερβαίνεται το χρονικό όριο, ένα 15 κολύμπι είναι αρκετό, διότι μπορεί να διαταραχθεί η παροχή οξυγόνου στο έμβρυο.
Επίσης οι εγκυμονούσες θα πρέπει να προσέχετε , να κολυμπάτε πάντα με παρέα, ώστε για τυχόν κράμπα ή κάποια απότομη κίνηση ή αδιαθεσία, να μπορεί να σας παραχθεί βοήθεια. Έτσι προλαμβάνεται τυχόν τραυματισμός.
Επίσης, το κολύμπι σε πολύ κρύα νερά θα πρέπει να αποφεύγεται καθώς μπορεί ευθύνεται για πρόωρες συσπάσεις της μήτρας.
Προσοχή! Αμέσως μετά το μπάνιο θα πρέπει να ξεπλένεστε με άφθονο νερό και να αλλάζετε μαγιό, για αποφυγή κολπίτιδας ή κρυολογήματος. Όπως θα πρέπει να αποφεύγεται και η επαφή με την άμμο, για τυχόν μολύνσεις.
Να κάθεστε πάνω στην ατομική σας πετσέτα και κάτω από ομπρέλα και να καταναλώνεται άφθονο νερό για να αποφευχθεί κίνδυνος αφυδάτωσης.
Θα ήταν προτιμότερο να επιλέγεται την θάλασσα αντί της πισίνας για την αποφυγή κάποιας λοίμωξης από μικρόβιο.
Ωστόσο η χρήση της πισίνας, όταν η συντήρησή της γίνεται σωστά, δεν ελλοχεύει κινδύνους.
Όσο, αφορά, την χρήση αντηλιακών κατά της διάρκεια της εγκυμοσύνης, θεωρείται ασφαλής.
Παράλληλα, συστήνεται μαζί, και η χρήση καπέλου για προστασία από τον ήλιο και η παραμονή σας κάτω από ομπρέλα. Καθώς, κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, το δέρμα γίνεται εξαιρετικά ευάλωτο και ευαίσθητο , για την αποφυγή μελανώματος, πανάδων.
Αλλά, και για την αποφυγή ζαλάδων και υπότασης, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.
Μην ξεχνάτε, είσαστε πλέον δυο...


 

Καλό καλοκαίρι σε όλους μας!



 
  

 
 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις